210-3310587    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Πανόραμα Τυνησίας 20/07

  Εξωτική Τυνησία

  8 ημέρες

Πληροφορίες πακέτου


ΠΑΣΧΑ   2020

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΤΥΝΙΔΑ 

Άφιξη & Υποδοχή από τον εκπρόσωπο του γραφείου μας.
Μεταφορά στο Ξενοδοχείο μας στην Τύνιδα.
Δείπνο & Διανυκτέρευση στην ΤΥΝΙΔΑ.

2Η ΜΕΡΑ:  ΤΥΝΙΔΑ - ΣΟΥΣ

Επίσκεψη στο εθνικό μουσείο Μπαρντό. Παγκοσμίως γνωστό για την μεγαλύτερη και μοναδική συλλογή ψηφιδωτών Ρωμαϊκής εποχής, που στεγάζει. Περιηγηση στην Μεδίνα της Τύνιδας, πρωτεύουσα της χώρας του 13ου αιώνα. Πρόκειται για έναν λαβύρινθο με πολλά μνημεία και αμέτρητα μαγαζιά διάφορων αυθεντικών ειδών (Μεγάλο παραδoσιακό Παζάρι).
Περίπατος στο εμπορικό κέντρο της Πρωτεύουσας (Λεωφόρος Χαμπίμπ Μπούργκιμπα), όπου μεταξύ άλλων, θα επισκεφθούμε την Έλλην-Ορθόδοξη Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, που φιλοξενεί στο προαύλιο της το μνημείο των Πεσόντων του Ιερού Λόχου.
Αναχώρηση για την πόλη ΣΟΥΣ ( 140 Χλμ. ). Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΣΟΥΣ – ΜΟΝΑΣΤΙΡ – ΣΟΥΣ

Πρωινό και αναχώρηση για περιηγηση στις πόλεις- θέρετρα Μοναστίρ και Σούς.
Μοναστίρ, η πόλη γεννήτρια του 1ου Προέδρου της Τυνησίας Χαμπίμπ Μπουργκίμπα. Πήρε το όνομα της από ένα αρχαίο Χριστιανικό Μοναστήρι γυναικών, το οποίο μετατράπηκε το 8ο αιώνα σε Αραβικό Φρούριο.
Φιλοξένησε, μεταξύ άλλων, τα γυρίσματα της ταινίας Ο Ιησούς από Ναζαρέτ. Στην πόλη Μοναστίρ, θα επισκεφθούμε το Φρούριο και εν’ συνέχεια το μαυσωλείο του 1ου Προέδρου της χώρας. 2ος μας σταθμός, η πόλη της ΣΟΥΣ. Η οποία υπήρξε, Το 9ο αιώνα π.Χ., το 1ο εμπορικό λιμάνι των Φοινίκων στο βορείου Αφρικής. Στην Σούς, θα περιπλανηθούμε στην γραφική οχυρωμένη Μεδίνα της, με τα πληθώρα μαγαζιά διάφορων προϊόντων λαϊκής τέχνης, και θα ξεναγηθούμε στα μνημεία της του 10ου αιώνα.
Θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για Shopping στο παζάρι (Μεδίνα) ή σε γνωστό πολυκατάστημα με εγγυημένη ποιότητα και προκαθορισμένες τιμές.
Στάση για φαγητό (προαιρετικό), Αραβικό καφέ, τσάι με δυόσμο η παγωτό στην δημοφιλή και παγκοσμίως γνωστή Μαρίνα του τουριστικού θέρετρου Πόρτ Ελ-Καντάουι (Marina El-Kantaoui).
Δείπνο & Διανυκτέρευση στην Σούς.

4Η ΜΕΡΑ:   ΣΟΥΣ – ΕΛ ΤΖΕΜ – ΜΑΤΜΑΤΑ – ΝΤΟΥΖ – ΤΟΖΕΡ

Νωρίς το πρωί, ξεκινάμε με προορισμό την πρωτεύουσα των Οάσεων Τοζερ.
1ος μας σταθμός, θα είναι το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Ελ-Τζέμ. Εντυπωσιακό τριώροφο μνημείο που ιδρύθηκε το 2ο αιώνα και θεωρείται 3ος στο είδος του, σε μέγεθος. Φιλοξένησε τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας « Ο Μονομάχος » και φιλοξενεί ετησίως το διεθνές φεστιβάλ της Συμφωνικής μουσικής. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με κατεύθυνση την πατρίδα των Βερβερίνων, και συγκεκριμένα το χωριό των Τρωγλοδυτών Ματμάτα όπου γυρίστηκε μεγάλο τμήμα της ταινίας « Ο Πόλεμος των Άστρων ».
Εδώ, θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων, μια οικογένεια απογόνων Βερβερίνων που κατοικεί ακόμα σε τρώγλη.
Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο αναγνωρισμένο από τον Ε.Ο.Τ.
Αποχαιρετούμε την Ματμάτα και κατευθυνόμαστε προς την Όαση Ντούζ, αλλιώς γνωστή ως Πύλη της ερήμου Σαχάρα. Όπου μας περιμένουν οι Βεδουίνοι για μια βόλτα πάνω στις καμήλες, ανάμεσα στους αμμόλοφους.
Πρόκειται για μια μοναδική αίσθηση και εμπειρία. Πτήση 5 λεπτών με Ανεμόπτερο πάνω στην Σαχάρα είναι εφικτή, αλλά προαιρετική.
Επιστρέφουμε τις καμήλες στους Βεδουίνους και συνεχίζουμε για την Όαση της Τόζερ (120 Χλμ.), διασχίζοντας την μεγαλύτερη ξεραμένη αλμυρή λίμνη ΣΑΟΤ ΕΛ-ΤΖΕΡΙΝΤ και ανάλογα με την ώρα, θα έχουμε και μια μικρή στάση στην μέση της λίμνης για φωτογράφηση.
Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην ΤΟΖΕΡ. Τακτοποίηση, Δείπνο και Διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ:  ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΣΑΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΟΑΣΕΙΣ ( με Τζιπ 4Χ4 )

Πρωινή απόδραση στην έρημο Σαχάρα, συγκεκριμένα στους γιγαντίους αμμόλοφους και στο φημισμένο Σκηνικό της κινηματογραφικής ταινίας, Ο Πόλεμος των Άστρων. Εκδρομή στις ορεινές Οάσεις Σεμπίκα και Ταμάγζα. Δυο γραφικές Οάσεις Βερβερίνων που βρίσκονται πάνω στα φαράγγια της οροσειράς του Άτλαντα, περιοχή όπου γυρίστηκε μεγάλο τμήμα της κινηματογραφικής ταινίας, Ο Άγγλος Ασθενής.
Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο αναγνωρισμένο από τον Ε.Ο.Τ.
Απογευματινή περιηγηση στο κέντρο και στην αρχαία πόλη Τόζερ (Μεδίνα).
Δείπνο και Διανυκτέρευση στην Όαση ΤΟΖΕΡ

6Η ΜΕΡΑ:   ΤΟΖΕΡ 

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΗΜΕΡΑ ΠΑΣΧΑ).
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ( ΓΕΥΜΑ ) ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ (Μουσικό-χορευτικό πρόγραμμα), σε εξειδικευμένο κέντρο διασκέδασης της Όασης Τόζερ.
Απογευματινή ξενάγηση στο αξιόλογο υπαίθριο μουσείο 3.000 χρόνια ιστορίας, που απλώνεται στο κέντρο του Φοινικώνα του Τόζερ. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παράσταση των διάφορων σταδίων της ιστορίας της Τυνησίας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Τόζερ.

7Η ΜΕΡΑ:  ΤΟΖΕΡ - ΚΑΙΡΟΥΑΝ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ

Νωρίς το πρωί, ξεκινάμε με προορισμό το φημισμένο τουριστικό θέρετρο της Τυνησίας, Χάμμαμετ και Γιασμίν Χάμμαμετ.
1ος σταθμός, η 4η Ιερή πόλη του Μουσουλμανικού κόσμου Καιρουάν, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο τέμενος του 7ου αιώνα και την μεγαλύτερη οχυρωμένη Μεδίνα του 9ου αιώνα, η οποία στεγάζει ένα παραδοσιακό παζάρι πλούσιο σε αυθεντικά προϊόντα και ένα καφενείο όπου το νερό αντλείται από πηγάδι, με την χρήση μιας καμήλας (εντυπωσιακό θέαμα).
Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο αναγνωρισμένο από τον Ε.Ο.Τ.
Συνεχίζουμε για το Γιασμίν ΧΑΜΜΑΜΕΤ, και προτού πάμε στο ξενοδοχείο μας, θα απολαύσουμε μια περιηγηση στην σύγχρονη Αραβική Μεδίνα του.
Μεταφορά στο Ξενοδοχείο μας, Δείπνο & Διανυκτέρευση στην ΧΑΜΜΑΜΕΤ.

8Η ΜΕΡΑ:  ΧΑΜΜΑΜΕΤ – ΤΥΝΙΔΑ – ΑΘΗΝΑ

Περιηγηση στην αρχαία Χαμμαμετ :
Επίσκεψη στο Αραβικό φρούριο Ριμπάτ του 10ου αιώνα.
Περιπλάνηση στην γραφική Μεδίνα της αρχαίας Χάμμαμετ (Ρωμαική Πάπουτ).
Ξενάγηση στα μνημεία της Θρυλικής Καρχηδόνας (814 – 146 π.Χ). Γνωστή ως πατρίδα του ιστορικού Στρατηγού ΑΝΝΙΒΑ. Υπήρξε δε η ισχυρότερη δύναμη αντίπαλος της Ρώμης, στην δυτική Μεσόγειο.
Απογευματινή Βόλτα και στάση για καφέ με ανθόνερο η τσάι με δυόσμο, με την συνοδεία ενός Ναργιλές, στο εκπληκτικό Μεσογειακό χωριό Σίντι Μπού Σαιντ ( Sidi Bou Said ).
Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο αναγνωρισμένο από τον ΕΟΤ της Τυνησίας.
22H00 : Μεταφορά στο διεθνές Αεροδρόμιο της Τύνιδας.
01Η30 : Πτήση επιστροφής για ΑΘΗΝΑ.

Αναχωρήσεις

 • Μ. ΤΡΙΤΗ

  14/04

Τιμές

 • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο:

  755

 • Επιβάρυνση μονόκλινου:

  180€

Περιλαμβάνονται

 • ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ 5* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA, ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

 • 3 ΓΕΥΜΑΤΑ

 • ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΕΥΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • ΞΕΝΑΓΟΣ/ ΣΥΝΟΔΟΣ

 • ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΚΑΜΗΛΕΣ & ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ jeep 4x4
 • ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • ΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

Δεν περιλαμβάνονται

 • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ & ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ 

 • ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΑ / ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ / ΚΑΦΕΔΕΣ / ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΧΘΟΦΟΡΙΚΑ

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα