210-3310587    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Πανόραμα Τυνησίας 20/07

  Εξωτική Τυνησία

  8 ημέρες

Πληροφορίες πακέτου


Πρόγραμμα εκδρομής (8 ημέρες)

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΤΥΝΙΔΑ (μέσω Ρώμης).

Άφιξη & Υποδοχή από τον εκπρόσωπο του γραφείου μας.
Μεταφορά στο Ξενοδοχείο μας στην Τύνιδα.
Δείπνο & Διανυκτέρευση στην ΤΥΝΙΔΑ.

2Η ΜΕΡΑ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΥΝΙΔΑ & ΤΗΝ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ

Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στο εθνικό μουσείο Μπαρντό. Παγκοσμίως γνωστό για την μεγαλύτερη και μοναδική συλλογή ψηφιδωτών Ρωμαϊκής εποχής, που στεγάζει. Συνεχίζουμε με μία περιήγηση στην Μεδίνα της Τύνιδας, πρωτεύουσα της χώρας του 13ου αιώνα, πρόκειται για έναν λαβύρινθο με πολλά μνημεία και αμέτρητα μαγαζιά διαφόρων αυθεντικών ειδών (Μεγάλο παραδεισιακό Παζάρι). Περίπατος στο εμπορικό κέντρο της Πρωτεύουσας (Λεωφόρος Χαμπίμπ Μπουργκίμπα), οπού μεταξύ άλλων, Περίπατος στο εμπορικό κέντρο της Πρωτεύουσας (Λεωφόρος Χαμπίμπ Μπούργκιμπα), όπου μεταξύ άλλων, θα επισκεφθούμε την Ελληνο-Ορθόδοξη Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, που φιλοξενεί στο προαύλιο της το μνημείο των Πεσόντων του Ιέρου Λόχου.  Συνεχίζομε με ξενάγηση στα μνημεία της Θρυλικής Καρχηδόνας (814 – 146 π.Χ), γνωστή ως πατρίδα του ιστορικού Στρατηγού ΑΝΝΙΒΑ. Υπήρξε δε η ισχυρότερη δύναμη αντίπαλος της Ρώμης, στην δυτική Μεσόγειο.
Απογευματινή Βόλτα και στάση για καφέ με ανθόνερο η τσάι με δυόσμο, με την συνοδεία ενός Ναργιλέ, στο εκπληκτικό Μεσογειακό χωριό Σίντι Μπού Σαιντ ( Sidi Bou Said ).

Δείπνο & Διανυκτέρευση στην ΤΥΝΙΔΑ.

3Η ΜΕΡΑ: ΤΥΝΙΔΑ – ΚΑΙΡΟΥΑΝ - ΤΟΖΕΡ

Νωρίς το πρωί, ξεκινάμε με προορισμό την πρωτεύουσα των Οάσεων, Τοζέρ.

1ος σταθμός, η 4η Ιερή πόλη του Μουσουλμανικού κόσμου Καϊρουάν, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο τέμενος του 7ου αιώνα και την μεγαλύτερη οχυρωμένη Μεδίνα του 9ου αιώνα, η οποία στεγάζει ένα παραδοσιακό παζάρι πλούσιο σε αυθεντικά προϊόντα και ένα καφενείο όπου το νερό αντλείται από πηγάδι, με την χρήση μιας καμήλας (εντυπωσιακό).

Γεύμα σε τοπικό γνωστό εστιατόριο αναγνωρισμένο από τον Τυνησιακό οργανισμό Τουρισμού.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς την Όαση Τοζέρ. Κατά μήκος της διαδρομής, θα συναντήσουμε πολλά Βεδουϊνικά χωριά και θα παρατηρήσουμε μια σταδιακή αλλαγή περιβάλλοντος, που μας προετοιμάζει για την είσοδο μας στην έρημο Σαχάρα.

Άφιξη στην Όαση ΤΟΖΕΡ, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο μας, Δείπνο & Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΣΑΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΟΑΣΕΙΣ

Πρωινή απόδραση στην έρημο Σαχάρα με jeep 4x4, ποιο συγκεκριμένα στους γιγαντιαίους αμμολόφους και στο φημισμένο Σκηνικό της κινηματογραφικής ταινίας, Ο Πόλεμος των Άστρων.

Εκδρομή στις ορεινές Οάσεις Σεμπίκα και Ταμάγζα. Δυο γραφικές Βερβερίνικες Οάσεις που βρίσκονται πάνω στα φαράγγια της οροσειράς του Άτλαντα, περιοχή όπου γυρίστηκε μεγάλο τμήμα της κινηματογραφικής ταινίας, Ο Άγγλος Ασθενής.

Γεύμα στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση (ελεύθερος χρόνος)

Ρεβεγιόν Χριστουγένων ή Πρωτοχρονιάς: Μουσικοχοερευτικό πρόγραμμα και δείπνο.

Διανυκτέρευση στο Τόζερ

5Η ΜΕΡΑ:   ΤΟΖΕΡ

Ελεύθερο πρωνό Πρόγραμμα ( Ημέρα Χριστογέννων ή Πρωτοχρονιάς )

Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο της Όασης Τόζερ, αναγνωρισμένο απο Τυνησιακό οργανισμό τουρισμού.

Απογευματινή ξενάγηση στο αξιόλογο υπαίθριο μουσείο 3.000 χρόνια ιστορίας, που απλώνεται στο κέντρο του Φοινικώνα της Τοζέρ. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παράσταση από τα διάφορα στάδια της ιστορίας της Τυνησίας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση στο Τόζερ

6Η ΜΕΡΑ:   ΤΟΖΕΡ - ΝΤΟΥΖ - ΜΑΤΜΑΤΑ - ΕΛ ΤΖΕΜ - ΣΟΥΣ

Νωρίς το πρωί, ξεκινάμε με προορισμό την Κοσμοπολίτικη ΣΟΥΣ

1ος σταθμός, μετά από μια μικρή στάση στην μέση της ξεραμένης λίμνης Σοτ Ελ-Ντζεριντ, θα είναι η Όαση Ντουζ γνωστή ως Πύλη της ερήμου Σαχάρα. Εδώ μας περιμένουν οι Καμηλιέρηδες να μας συνοδέψουν σε μια αξέχαστη βόλτα με καμήλες ανάμεσα στους αμμολόφους. Πρόκειται για μοναδική αίσθηση και εμπειρία. **Πτήση με ανεμόπτερο πάνω στην Σαχάρα είναι εφικτή, αλλά προαιρετική.

Αποχαιρετούμε τις Οάσεις και γενικά την Σαχάρα, με κατεύθυνση την πατρίδα των Βερβερίνων. Συγκεκριμένα το χωριό των Τρωγλοδυτών Ματμάτα όπου γυρίστηκε ένα μεγάλο τμήμα της τανίας Ο Πόλεμος των Άστρων. Εδώ θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων, μια οικογένεια απογόνων Βερβερίνων που κατοικεί σε τρώγλη.

Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο αναγνωρισμένο από τον Τυνησιακό οργανισμό Τουρισμο.

Συνεχίζουμε για το επιβλητικό, 3ος σε μέγεθος στο είδος του, Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο του Ελ-Τζέμ. Ιδρύθηκε το 2ο αιώνα και Φιλοξένησε τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας « Ο Μονομάχος » και φιλοξενεί ετησίως το διεθνές φεστιβάλ της Συμφωνικής μουσικής.
Ανάλογα με την ώρα άφιξης, ενδέχεται η επίσκεψη να είναι μόνο εξωτερικά.
Τέλος συνεχίζουμε για την πόλη της ΣΟΥΣ, το Φοινικικό εμπορικό λιμάνι του 9ου αιώνα π.Χ. (70χλμ. από το Ελ Τζεμ)

Άφιξη, τακτοποίηση, Δείπνο & Διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ:   ΣΟΥΣ - ΠΟΡΤ ΕΛ-ΚΑΝΤΑΟΥΙ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ 

Περιήγηση στην πόλη θέρετρο Σους, το Φοινικικό εμπορικό λιμάνι του 9ου αιώνα π.Χ., όπου θα περιπλανηθούμε στην γραφική οχυρωμένη Μεδίνα της με τα πολύβουά μαγαζιά διαφόρων προϊόντων λαϊκής τέχνης, και θα ξεναγηθούμε στα μνημεία της του 9ου - 10ου αιώνα. Ύστερα, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές στο παζάρι ή σε γνωστό πολυκατάστημα, με εγγυημένη ποιότητα και προκαθορισμένες τιμές.
Επόμενος σταθμός μας, θα είναι η δημοφιλή και παγκοσμίως γνωστή μαρίνα του τουριστικού θέρετρου Πόρτ Ελ-Κανταουι (Marina El-Kantaoui). Χρόνος για βόλτα, Αραβικό καφέ, τσάι με δυόσμο, παγωτό ή και φαγητό (γεύμα προαιρετικό).
Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για το μεγαλύτερο και φημισμένο τουριστικό θέρετρο της χώρας, ΓΙΑΣΜΙΝ ΧΑΜΜΑΜΕΤ. Άφιξη και περιήγηση στην σύγχρονη και εντυπωσιακή Αραβική Μεδίνα .
Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο κι διανυκτέρευση.
**Προτείνουμε αποχαιρετιστήριο δείπνο με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα (Belly Dance), στο ξενοδοχείο μας ή σε εξιδεικευμένο κέντρο διασκέδασης.

8Η ΜΕΡΑ:  ΧΑΜΜΑΜΕΤ – ΤΥΝΙΔΑ – ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά από την Χάμμαμετ στο διεθνές Αεροδρόμιο της Τύνιδας.
Πτήση επιστροφής για ΑΘΗΝΑ (μέσω Ρώμης). 

Αναχωρήσεις

 • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

  21/12

 • ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

  28/12

Τιμές

 • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο:

  Από  860€

 • Επιβάρυνση μονόκλινου:

  180€

Περιλαμβάνονται

 • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ – ΤΥΝΙΔΑ – ΑΘΗΝΑ 

 • ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ 5* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA, ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

 • 3 ΓΕΥΜΑΤΑ ( ΚΑΙΡΟΥΑΝ - ΤΟΖΕΡ - ΜΑΤΜΑΤΑ )

 • ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

 • ΞΕΝΑΓΟΣ/ ΣΥΝΟΔΟΣ

 • ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΚΑΜΗΛΕΣ & ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ jeep 4x4
 • ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • ΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

Δεν περιλαμβάνονται

 • ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ   250€

 • ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΑ / ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ / ΚΑΦΕΔΕΣ / ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΧΘΟΦΟΡΙΚΑ

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα