210-3310587    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Λαπωνία ~ Φινλανδία - Σουηδία

  Λαπωνία ~ Φινλανδία - Σουηδία

 • Λαπωνία ~ Φινλανδία - Σουηδία2

  Λαπωνία ~ Φινλανδία - Σουηδία

 • Λαπωνία ~ Φινλανδία - Σουηδία3

  Λαπωνία ~ Φινλανδία - Σουηδία

Πληροφορίες πακέτου


 • Δύο Διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο Πάγου/Γυάλινο Ιγκλού!!!
 • Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό, Βόρειο Σέλας
 • Ελσίνκι, Κουόπιο, "Σαφάρι" με Snowmobiles, 
 • Φάρμα Ταράνδων, Βόλτα με έλκηθρα Ταράνδων, Κούουσαμο, "Σαφάρι" με Χάσκις,
 • Ροβανιέμι/Χωριό του Άγιου Βασίλη, Λούλεο, Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό, Στοκχόλμη
 • Ένα "αρκτικό" ταξίδι γεμάτο συναρπαστικές εμπειρίες μέσα σε παραμυθένια τοπία!!!
 • Ένα χειμωνιάτικο εορταστικό ταξίδι με φόντο το λευκό.
 • Ας δρασκελίσουμε αυτήν την περιοχή του βορρά με τις μαγικές μπότες του … γίγαντα των παραμυθιών!
 • Ελσίνκι και Στοκχόλμη θα μας βάλουν στο κλίμα των Χριστουγέννων.
 • Το Χωριό του Άγιου Βασίλη θα μας μυήσει στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
 • Τα Σαφάρι με χάσκις, ταράνδους και snowmobiles θα μας μυήσουν στην περιπέτεια.
 • Το Βόρειο Σέλας θα μας δείξει πως η φύση είναι ο καλύτερος ζωγράφος.
 • Η βουτιά από το παγοθραυστικό ξεπερνά κάθε φαντασία.
 • Και πάνω απ΄ όλα: η διαμονή στα Γυάλινα Ιγκλού στο Ξενοδοχείο Πάγου θα είναι η καλύτερη εμπειρία στη ζωή σας

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα - Ελσίνκι, Περιήγηση, Χριστουγεννιάτικο Δείπνο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι. Άφιξη και περιήγηση στην γοητευτική "κόρη της Βαλτικής", όπως αποκαλούν το Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εθνική Βιβλιοθήκη Oodi, το όνομα της οποίας προέρχεται από την ελληνική λέξη ωδή, τον εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής Σιδηροδρομικό Σταθμό, τη Βουλή, το Εθνικό Μουσείο, το πάρκο του μεγάλου μουσουργού της Φινλανδίας Σιμπέλιους κ.ά. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης και θα γευτούμε τοπικές γεύσεις στην κλειστή αγορά τροφίμων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC GRAND MARINA 4* (www.scandichotels.com). Χριστουγεννιάτικο Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ελσίνκι - Κουόπιο

Πρωινή αναχώρηση για το Κουόπιο (Kuopio), μια πόλη της κεντρικής Φινλανδίας, που περιβάλλεται από τη λίμνη Κάλαβεσι. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε τον Πύργο Πουίχο (Puijo Tower) ύψους 75 μέτρων και θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα στην πόλη που μαζί με τις λίμνες και τα όμορφα νησιά συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό φυσικού κάλλους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC KUOPIO 4* (www.scandichotels.com). Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κουόπιο, Σαφάρι με Χάσκις, Βόρειο Σέλας

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε σε ένα αγρόκτημα χάσκις για να συναντήσουμε τα υπέροχα αυτά σκυλιά, να ενημερωθούμε για τη ζωή τους και την φύση της περιοχής, αλλά και για μια ακόμα συγκλονιστική αρκτική εμπειρία: το "σαφάρι με χάσκις", είναι μια μεγάλη διαδρομή 5 χιλιόμετρων, που θα διανύσουμε με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκις! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και στη συνέχεια, αν είμαστε βέβαια τυχεροί, θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε το υπερθέαμα του Βορείου Σέλαος (Aurora Borealis), με μία δραστηριότητα που προσφέρει το Γραφείο μας: το περίφημο Northern Lights Hunting ~ "Κυνήγι" του Βορείου Σέλαος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κουόπιο - Κούουσαμο, Βόρειο Σέλας

Πρωινή αναχώρηση για το Κούουσαμο (Kuusamo) που βρίσκεται στη διοικητική περιφέρεια της Βόρειας Οστροβοθνίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC RUKAHOVI 4* (www.scandichotels.com). Δείπνο και στη συνέχεια θα αναζητήσουμε για δεύτερη φορά το υπερθέαμα του Βορείου Σέλαος (Aurora Borealis) με το περίφημο Northern Lights Hunting ~ "Κυνήγι" του Βορείου Σέλαος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

5η μέρα: Κούουσαμο, Σαφάρι με Snowmobiles

Σήμερα το πρωί, φορώντας τις ειδικές στολές που θα μας κρατήσουν ζεστούς, θα ξεκινήσουμε το σαφάρι μας με snowmobiles (μηχανοκίνητα σκούτερ χιονιού) πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Κούουσαμο - Ράνουα, Πάρκο Άγριας Ζωής - Ροβανιέμι, Ξενοδοχείο Πάγου/Γυάλινο Ιγκλού

Πρωινή αναχώρηση για το Πάρκο Άγριας Ζωής που βρίσκεται στη Ράνουα και είναι το βορειότερο του είδους του παγκοσμίως. Το πάρκο αυτό φιλοξενεί 50 διαφορετικά είδη ζώων στο σύνολο των περίπου 200, όπως λύγκες, αρκούδες, λύκους, άλκες, ελάφια κλπ., που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για το Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της Φινλανδικής Λαπωνίας. Άφιξη και τακτοποίηση σε γυάλινα ιγκλού στο ξενοδοχείο πάγου ARCTIC SNOWHOTEL & GLASS IGLOOS (www.arcticsnowhotel.fi). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Η πολική νύχτα και πιθανότατα το Βόρειο Σέλας που θα θαυμάσετε μέσα από την γυάλινη οροφή των ιγκλού, σας επιφυλάσσουν μια τις πιο "δυνατές" εμπειρίες της ζωής σας!!!

7η μέρα: Ροβανιέμι, Φάρμα Ταράνδων, Βόλτα με Έλκηθρο, Arktikum, Χωριό του Άγιου Βασίλη Ξενοδοχείο Πάγου/Γυάλινο Ιγκλού

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε μια παραδοσιακή Λαπωνική φάρμα ταράνδων και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε το πώς οδηγείται ένα έλκηθρο με τάρανδους. Ο παραδοσιακός αυτός τρόπος μετακίνησης μέσα από τα χιονισμένα δάση είναι πραγματικά μια συναρπαστική εμπειρία. Στη συνέχεια  θα επισκεφθούμε το μουσείο Arktikum, στο οποίο θα γνωρίσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρκτικής, καθώς και τον τρόπο ζωής των Λαπώνων. Τέλος, μας περιμένει το πιο μαγικό χωριό του κόσμου, το χωριό του Άγιου Βασίλη και θα γνωρίσουμε τον ίδιο και τα ξωτικά του στο γραφείο του! Επίσης θα μας δοθούν πληροφορίες σχετικά με τον Αρκτικό Κύκλο (ή Βόρειο Πολικό Κύκλο), τον βορειότερο από τους πέντε νοητούς παραλλήλους της γης, γεωγραφικού πλάτους 66° 33΄ 38΄΄ βόρεια του Ισημερινού και θα παραλάβουμε το γνήσιο δίπλωμα της διάσχισής του. Στη συνέχεια Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. Και ακόμα μια πολική νύχτα σας περιμένει να την αγναντέψετε μέσα από τη γυάλινη οροφή των ιγκλού! 

8η μέρα: Ροβανιέμι - Λούλεο, Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό, Πρωτοχρονιάτικό Δείπνο

Πρωινή αναχώρηση για Λούλεο (Luleå), όπου μας περιμένει άλλη μια συναρπαστική εμπειρία: η εκπληκτική κρουαζιέρα με παγοθραυστικό! Ειδικές θερμικές στολές οι οποίες διατίθενται σε όλους όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά κατά την στάση που θα πραγματοποιήσει το πλοίο - μια εμπειρία από μόνη της! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CLARION SENSE LULEA 4* (www.clarionsense.se). Πρωτοχρονιάτικό Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Λούλεο - Στοκχόλμη, Περιήγηση

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη, το "διαμάντι του βορρά" ή  την "Βενετία του Βορρά", όπως επονομάζεται, καθώς είναι κτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Δημαρχείο, την Όπερα και τους βασιλικούς κήπους. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη Gamla Stan, την ομορφότερη μεσαιωνική πόλη της Βόρειας Ευρώπης και θα δούμε το Ανάκτορο, το Κοινοβούλιο, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό και το μουσείο Νόμπελ, αφιερωμένο στο ομώνυμο βραβείο και τον εμπνευστή του Άλφρεντ Νόμπελ. Τέλος, θα επισκεφθούμε (προαιρετικά, το εισιτήριο δεν περιλαμβάνεται) το μουσείο Βάσα, που είναι ένα πλοίο του 17ου αιώνα, το οποίο έχει μετατραπεί σε ναυτικό μουσείο. Το συγκεκριμένο πλοίο βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι το 1628 και ανελκύστηκε μετά από 333 χρόνια. Τέλος, θα επισκεφθούμε το περίφημο Μετρό της Στοκχόλμης, ο σταθμός Tensta του οποίου κοσμείται με τους στίχους του ποιήματος "Γράμμα στον Ζολιό-Κιουρί" του Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου: "Να βάζουν όλη την καρδιά τους για τη λευτεριά και την ειρήνη".  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC ANGLAIS 4* (www.scandichotels.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10η μέρα: Στοκχόλμη - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για την Αθήνα.

Ένα υπέροχο ταξίδι ολοκληρώθηκε, όμως οι αναμνήσεις, οι εμπειρίες και οι εικόνες του θα σας συνοδεύουν για πάντα!

Σημειώσεις
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
 • Στα δείπνα δεν περιλαμβάνονται τα ποτά
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Τιμή Κατ’ άτομο

24 Δεκεμβρίου, 10 μέρες

Δίκλινο

3195 €

3ο άτομο έως 12ετών

2795 €

Μονόκλινο

4195 €

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)


Οι πτήσεις μας

 

 

1η μέρα

 

A3 764

ΑΘΗΝΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ

08:55 - 12:40

9η μέρα

SK 009

ΛΟΥΛΕΟ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

 

13:10 - 14:30

 

10η μέρα

A3 761

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΑΘΗΝΑ

 

12:30 - 17:00

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΕΛΣΙΝΚΙ, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

 • Εννέα διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, οι δύο εκ των οποίων είναι σε γυάλινα ιγκλού στο ξενοδοχείο πάγου!

 • Ημιδιατροφή καθημερινά

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
 • Βόλτα με έλκηθρα ταράνδων, σαφάρι με χάσκις και με snowmobiles

 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό!

 • Επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη

 • Πιστοποιητικό Αρκτικού Κύκλου

 • Επίσκεψη στο Πάρκο Άγριας Ζωής της Ράνουα και στο μουσείο Arktikum στο Ροβανιέμι

 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο πρόγραμμά μας: Northern Lights Hunting ~ Κυνήγι Βορείου Σέλαος για ΔΥΟ μέρες!

 • Επίσκεψη στο περίφημο Μετρό της Στοκχόλμης

 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων: + € 500

Πληροφορίες & Κρατήσεις

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα

laponia-finlandia-souidia-map